ГО СНС: Нови Сад мора да се развија, ова власт поштује све процедуре

Саопштење Градског одбора Народне странке у Новом Саду класичан је пример ширења панике међу грађанима пласирањем гомиле неистина о новој регионалној депонији која је у плану да се изгради, истакнуто је из Градског одбора Нови Сад Српске напредне странке.
sns
Фото: Tanjug

У саопштењу ГО СНС-а истичу да с обзиром на то да марксиста Борислав Новаковић, а уз то је и ојадио Нови Сад за преко четири милиона евра, у свом менталном склопу не поседује могућност да наш град треба и мора да се развија, не чуди нас садржај саопштења којим Народна странка предвиђа некакву еколошку катастрофу. 

Српска напредна странка поставила је питање Бориславу Новаковићу шта је он за четири године колико је био на челу Новог Сада учинио за решење проблема одношења и селектирања отпада и санирања садашње депоније? Шта је Демократска странка за 12 година колико је од 1996.године до данас била на челу градске власти да се овај проблем реши? Једино по чему их народ памти када је екологија у питању је акција „Очистимо Србију“ у којој су очистили новац са рачуна Министарства за заштиту животне средине и стрпали га у приватне џепове.

Такође, Градски одбор СНС подсетио је да изградња регионалног центра за управљање отпадом за регион, који чини седам општина плус Нови Сад, траје преко 15 година а за време Борислава Новаковића и његових тадашњих партијских другара из Демократске странке на решавању овог вишедеценијског проблема урађено је једно велико ништа! 

Напредњаци додају да плански документ којим се одређује локација за депонију, без било каквих претходних истражних радњи и процедура које прописује наше али и европско законодавство рађен је у време управо Борислава Новаковића и његових проевропских другара...Иза њихове власти остали су само два  пропала пројекта за које су истраге и дан данас у току али и једна пропала пројекта документација за изградњу депоније само за град Нови Сад, која наравно опет није рађена у складу са законом.

ГО СНС подсећа да су у петак на отвореној јавној расправи у Скупштини Града Новог Сада били позвани сви заинтересовани грађани, медији и стручне организације, а присутни су имали прилику да поставе сва могућа питања...али из Народне странке нико није био присутан.

Ова градска власт ради савесно, и стручно, поштује све процедуре и правила, прво, разуме се, Закона РС, а онда и све процедуре које прописује Европска Унија, управо да би смо грађанима што више новца сачували у џеповима а пружили им најбољу могућу заштиту и квалитет животне средине. Тако ћемо и наставити да радимо, каже се у саопштењу ГО Српске напредне странке.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести