Гојковић: Некима није стало до Бриселског споразума

БЕОГРАД: Председница Народне Скупштине Маја Гојковић рекла је да постоји велика сенка над „терористичким чином“ убиства Оливера Ивановића, те да некоме очигледно није стало до спровођења Бриселског споразума и дијалога који је започет.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug

Она је истакла и да органи који спроводе истрагу нису прихватили помоћ Републике Србије.

Да су имали или да сада имају праву намеру да се налогодавац овог чина што пре открије, они би одмах прихватили понуду Републике Србије да активно учествује у расветљавању, без обзира да ли су у питању власти из Приштине или међународне снаге које тренутно бораве и обављају такву врсту посла на територији КиМ, изјавила је Гојковић у гостовању на ТВ Пинк.

На питање да ли има поверења у органе који спроводе истрагу, Гојковић је рекла да на територији КиМ „апсолутно ништа не функционише“.

Коментаришући објаве на друштвеним мрежама и у медијима које оптужују власт за убиство Ивановића, Гојковић је казала да насловне стране дириговано објављују те оптужбе. 

Нама који се бавимо овим послом било је све јасно после пола сата од немилог дођаја, на друштвеним мрежама оптужују све нас које водимо Републику Србију, а онда видимо да имају и спонзоре за то своје објављивање - ништа није спонтано, објашњава Гојковић.

Она је данашњу посету председника Александра Вучића Косову и Метохији оценила као важан чин који ће допринети, како каже, смиривању људи.

Цела Србија је узнемирена, зато председник иде пре свега да разговара са људима који живе тамо, како не би дошло до тога да дође до расељавања са територије КиМ, истакла је Гојковић и додала да свима очигледно смета Вучић, јер за разлику од осталих „првенствено гледа интерес Србије“. 

Ово је изузетно важан дан за политичку и економску стабилност Србије, закључила је Гојковић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести