Гојковић: О укидању ванредног кад струка каже да су се стекли услови 

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да ће седница о укидању ванредног стања бити одржана када се стекну услови, односно када струка буде рекла да може да се укине ванредно стање. 
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Гојковић је током седница на којој се расправља о потврђивању ванредног стања и уредбама владе које су донете казала да скупштина заседа и да су посланици власни да укину ванредно стање. 

“Седницу ћемо имати када се стекну услови, када струка буде рекла да може да се укине ванредно стање, заседаћемо и разговараћемо и о томе”, рекла је Гојковић током полемике са послаником Војвођанског фронта - Србија 21 Ненадом Константиновићем. 

Ево, ако нико није, захваљујем Трампу на помоћи

Одговарајући на критике да се власт није захвалила свима који су помогли Србији у борби против корона вируса на исти начин, председница Скупштине Србије Маја Гојковић је казала да је пратила изјаве челника, и председника државе, и министара и председнице владе и да је видела да је Србија свима захвалила ко је помогао у тешким временима. 

“Прво је помогла Народна Република Кина, па смо се њима прво и захвалили. Они су помогли, заиста, у сваком смислу речи, а Народна Република Кина је наш стратешки партнер, челично пријатељство и наравно да смо им се пуним срцем захвалили више него другима”, рекла је Гојковић. 

Она је додала и да је Русија помогла на одређен начин, САД такође. 

“И, ево, ако нико није искористио ту прилику да се захвали председнику САД господину Доналду Трампу, ево захваљујем се ја зато што су послали знатан број маски и одређени новчани износ Србији”, рекла је Гојковић. 

Председница парламента је из посланичке клупе истакла да је помогла и Европска унија и захвалила на томе, наводећи да је стратешко опредељење Србије да постане пуноправна чланица ЕУ. 

“Ми нећемо одустати од тог нашег спољнополитичког циља, а сами они су међусобно размењивали поруке да не постоји солидарност међусобна. Заборавили су на Италију и ми нисмо творци тих изјава, него су сами једни друге оптуживали да у овим тешким временима, једноставно, нису солидарни једни према другима”, рекла је Гојковић. 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести