Гојковић осудила понашање Обрадовића и напад на Ристичевића

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић најоштрије је осудила данашње понашање народног посланика Бошка Обрадовића и његових присталица испред Скупштине Србије, оценивши да су данашњим понашањем показали да је њихова идеологија фашизам.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Гојковић је медијима у Скупштини Србије показала сако и маску народног посланика Марјана Ристичевића као доказ, како је казала, шта су у стању да ураде Обрадовић, његове присталице, присталице СзС, када је у питању посланик који не дели њихова фашистичка опредељења.

Ристичевић је брутално нападнут од фашистичке фаланге, газили су га, тукли и како ми је рекло обезбеђење не би успео да се извуче да њих није било и питање је да ли би преживео, казала је Гојковић.

Упитала је да ли до те мере сако може да буде поцепан уколико неко само упути вербалну увреду и истакла да сако у том стању може да буде само ако вас „фашисти брутално испред Скупштине нападну, газе, вуку“.

Обавестила је да Ристичевић има одређене повреде и да се налази у амбуланти.

Смоћи ће снаге да говори о овоме на данашњем заседању. На маски се налазе и трагови крви од повреда које је задобио од Обрадовића и фашиста који још увек стоје испред Скупштине, казала је председница парламента.

Позвала је државне органе Србије да реагују на то понашање - тужилаштво, полицију, судове да дају коначни одговор о том, како каже, бруталном нападу, као и шта тај напад на посланика и парламент заиста значи.

Знамо кроз историју када смо гледали овакве призоре. То је била најава за Хитлеров долазак на власт, а Хитлер је ушао у понашање ових људи који су на степеницама. Њих нико није дирао, остављени су да дивљају и руше легалне и легитимне институције државе. Нека читава јавност да оцену данашњег понашања, казала је Гојковић.

Истакла је да ће се одлучно супротставити оваквим покушајима Обрадовића и СзС, као и покушају да се блокира рад Скупштине.

Позвала је и ЕУ да се определи и да оцену и кажу шта мисле о фашистичком понашању појединих посланика.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести