Гојковић у Шведској, пријем код краља Густава XVI

СТОКХОЛМ: Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић започела је данас дводневну званичну посету Шведској аудијенцијом код краља Шведске Карла Густава XVI у Краљевској палати у Стокхолму.
Karl Gustav XVI i Maja Gojković  foto: Tanjug
Фото: Карл Густав XVI и Маја Гојковић фото: Танјуг

Гојковић је захвалила на гостопримству којим је делегација дочекана и указала да Србија и Шведска имају дугу традицију пријатељских односа, а разговарали су о актуелним темама у области образовања, културе и унапређења права детета.Гојковић је данас имала сусрет и са председавајућом Градске скупштине Стокхолма Евом Луиз Ерландсон Слорах.

Гојковић је нагласила да је, поред развија односа на државном и парламентарном нивоу, значајно јачати сарадњу између градова две земље и у том контексту позвала председавајућу Градске скупштине Стокхолма у посету Београду и Србији, наводи се у саопштењу Народне скупштине.

Гојковић је нагласила важност интензивирања сарадње Београда и Стокхолма у различитим областима и напоменула да су одборници Градске скупштине Београда у новембру 2017. године донели одлуку да улица на Вождовцу носи име по шведској књижевници Астрид Линдгрен, што је добар пример повезивања и бољег упознавања грађана две земље.

Гојковић је првог дана посете Шведској имала сусрет и са председником Одбора за послове ЕУ Парламента Шведске Јонасом Ериксоном и члановима тог тела, а сутра ће имати сусрет са председником Парламента Урбаном Алином, на чији позив борави у Шведској и министарском спољних послова Маргот Валстром.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести