Гојковић у званичној посети Грузији

ТБИЛИСИ: Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић састала се данас, у оквиру првог дана званичне посете Грузији, са католикосом-патријархом све Грузије Илијом Другим, а на састанку је истакнуто да Србију и Грузију везује традиционално пријатељство и блискост два народа.
Maja Gojković  foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Гојковић је нагласила да је Србија захвална Грузији на принципијелној подршци поводом непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије, као и на подршци приликом гласања о чланству Косова и Метохије у УНЕСКО, и навела да Србија подржава територијални интегритет и суверенитет Грузије.

Председница Народне скупштине је изразила забринутост за стање српских цркава и манастира и целокупне културне баштине на Косову и Метохију, и напоменула да је последњих десетак година уништен, оштећен и оскрнављен велики број цркава, манастира и других објеката на КиМ.

Католикос-патријарх све Грузије рекао је да између две земље постоје блиски и пријатељски односи и да ће посета председнице Скупштине Србије додатно приближити Србију и Грузију.

Председница Народне скупштине данас се на почетку посете Грузији састала са председником Парламента Ираклијем Кобахидзеом, а сутра ће имати сусрете са премијером Грузије Гиоргијем Квирикашвилијем, председником Гиоргијем Маргвелашвилијем, и министром спољних послова и потпредседником Владе Грузије Михајлом Џанелидзеом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести