Грађани у шетњи од Теразија до Храма

БЕОГРАД: Велики број грађана из целе Србије кренуо је од Теразија у шетњу подршке председницима Русије и Србије Владимиру Путину и Александру Вучићу Улицом краља Милана до Храма "Светог Саве", где ће касније поздравити два председника.
1
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

На челу колоне грађани носе транспаренте на којима пише: Спасиба пресидент и За слободну и пристојну Србију. 

У колони је и камион у коме је трубачки окрестар Дејана Петровића.

Такође, они носе заставе Србије, заставе са ликом Александра Вучиха на којима пише "Вучић Србија", затим заставе са обележјима СНС на којима пише "Вучићу Србине", транспарент на коме су фотографије српског и руског лидера, а може се видети и транспарент на коме пише: "Један од 300 милиона".

На једном транспаренту пише и: "Слобода, право, част, правда, мир-једним именом Путин", као и: "НАТО деценијама тражи најаче руско оружје, а оно им је пред носем, једно је у Русији- то је руско срце, а друго најаче је Путин".

Има и транспарената с натписима "За слободну и пристојну Србију", "Србија и Русија вечни пријатељи", а на руском и српском језику написано је и "Срби и Руси - браћа заувек".

Катарина Гачевић из Ариља рекла је Тањугу да је данас дошла у Београд како би пружила подршку председнику Вучићу и посети председника Русије Владимира Путина. 

Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

Према њеном мишљењу, цео српски народ требало би да буде захвалан на ордену Александра Невског који је Путин доделио Вучићу.

"Потребно је да односе заснивамо на традицији и православљу и да што боље економски сарађујемо. Русија је огромна земља и само њихова наклоност и разумевање доста значи Србији у свету који је данас пун контраста", казала је Гачевић.

Према њеном мишљењу, Русија у данашњем свету пуном нестабилности одржава равнотежу и Србији мозе доста да допринесе и помогне на путу ка стабилности.

Милан Максимовић из Лознице рекао је репортеру Тањуга да је дошао да се захвали председнику Вучићу на томе што је позвао "најбољег човека на свету" Владимира Путина.

Он сматра да је за добијање ордена Александра Невског потребно да се неко доказује 100 година, те да је тај орден преседник Србије заслужио својим радом и напорима да Србију води путем напретка.

Иначе, шетња грађана који су у Београд дошли из многих градова Србије биће завршена на платоу код Храма "Светог Саве" где ће грађани поздравити председнике Русије и Србије.

Подршку посети Владимира Путина Србији дали су на овај начин грађани из целе Србије, Краљева, Лознице, Ниша, Крушевца, Крагујевца, Новог Сада...

Фото: Танјуг/ Димитрије Гол
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести