Путин уручио Вучићу орден Александра Невског 

БЕОГРАД: Председник Русије Владимир Путин уручио је данас Александру Вучићу Орден Александра Невског.
putin vucic tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Председник Вучић је рекао да је поносан на своју отадзбину која је заслужила то одличје, које је, иначе, посветио свом оцу.

"Искрено ми је драго што одликујем председника Србије Александра Путина орденом Александра Невског, који је био велики руски покровитељ и војни дипломата. Током 300 година историје ове награде, поред Кнеза Милоша и Николе Пашића Александрар Вучић данас је одликован овим признањем. Господине председниче, желим вам благостање, добро здравље и много успеха на међународном плану", рекао је руски председник.

Путин је, обраћајући се Вучићу, рекао да је допринос српског председника развоју односа две земље у свим правцимавелики.

"Ценимо ваш принципијелни став. Сада ће на почасном списку на ком су и други знаменити Срби заслужено бити и ваше име", поручио је Путин на церемонији. 

Он је подсетио да је Александар Невски изузетна фигура у Русији,да се прославио својим ратним подвизима али и да је чувао независност Русије. 

Овај Орден, додао је Путин, који постоји 300 година, добили и знаменити Срби који су се борили за независност Србије, поменувши Николу Пашића.

Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Искрено се радујем што могу да вам уручим Орден Александра Невског", истакао је Путин.

који је српски председник . Наш народ никада неће заборавити шта је Владимир Владимирович урадио 2015. када је Русија ставила вето на резолуцију Британаца по којој би Срби били проглашени за геноцидни народ, поручио је Вучић током обраћања на руском језику. 

Орден се предсенику Србије додељује за велики лични допринос развоју вишестране сарадње са Руском Федерацијом. 

Фото: Танјуг/ Тања Валић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести