Хан у дводневној посети Србији, данас с Вучићем 

БРИСЕЛ: Европски комесар за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханес Хан допутоваће данас у дводневну посету Србији где ће се састати са председником Александром Вучићем.
Minhen_Vuccich_Han
Фото: Танјуг (Видео)

Састанак двојице саговорника предвиђен је за 19.30 сати у Вили Мир, саопштено је из службе за сарадњу с медијима председника. 

Претходно је планирано да Вучић присуствује свечаној церемонији проглашења Јоханеса Хана за новог амбасадора Спортских игара младих. Церемонија је заказана за 17 сати у београдском хотелу "Метропол".

Спортске игре младих представљају највећу манифестацију за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства,а већ неколко година омогућавају бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина основцима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. 

Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона и највећа су манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета.

Хан ће у петак заједно са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић отворити обновљену Голубачку тврђаву.

"У Београду 28 и 29. марта комесар Хан ће поновити неопходност међупартијског дијалога и напредовања у области демократије и владавине права зарад добробити друштва и кретања Србије на њеном европском путу", саопштила је Европска комисија.

Иначе, ЕУ је била јадан од главних донатора у реконструкцији ове тврђаве која је један од најимпресивнијих драгуља културног наслеђа Србије", стоји у саопштењу Комисије.

У Бриселу напомињу да у ЕУ вреднују културу у многоме подржава културно наслеђе Србије које између осталог утиче на отвтрање нових радних места на локалу и укупни привредни раст. 

Хан у Србију долази након посете БиХ, где ће у Срајеву разговарати са домаћим званичницима и цивилном друштвом о реформама неопходним за напредак БиХ на путу евроинтеграција.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести