Харченко: Руска помоћ по договору Вучића и Путина

БАТАЈНИЦА: Амбасадор Русије Александар Боцан Харченко изјавио је, након слетања првог Иљушина са медицинском опремом и руским стручњацима за Србију, да се помоћ Србији шаље на основу договора председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, као и да је то још једна потрда пријатељства две државе и српског и руског народа.
bocan harcenko
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Амбасадор је рекао да помоћ Србији стиже у овим тешким тренуцима, кад човечанство преживљава тежак период.

Стигла је помоћ из Русије на основу јучерашњег договора председника Путина и Вучића, а на основу одлуке и по налогу председника Путина, рекао је Боцан Харченко.

Каже да се хуманитарна помоћ организује преко Министарства одбране Русије.

Истиче, такође, да се та помоћ уклапа у иначе веома добре односе две земље и да потврђује пријатељство, као и чврсто братство, али и спремност наших земаља да буду заједно и да сарађују још присније, не само у мирно време већ и у тешким тренуцима.

Братство и подрскса у тешкој ситуацји поврђује стварно пријатељство, нагласио је амбасадор.

Додаје да је стигла не само потребна медицинска опрема већ и екипа најбољих руских стручњака, који ће помоћи српском народу.

Убеђен сам да помоћ долази на време и ова помоћ и делатност наших стручњаак ће допринети да се ситуација преокрене на боље, поручио је Боцан-Харченко.

Вулин: Руску помоћ Србија неће никада заборавити

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да ће хуманитарна помоћ, коју је Русија послала нашој земљи, ојачати наш здравствени систем у борби против Ковид-19.

Фото: Tanjug

Према његовим речима, договор два врховна команданта војске Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, се и на овај начин остварује, као што се и остварује по војно техничким споразумима.

Русија нам је помогла и учинила да наша Војска буде снажнија и сигурнија, а да нам небо буде чувано и заштићено. Тако нам и данас Русија и њена Војска помажу, против вируса корона, који је напао читав свет", рекао је Вулин на аеродрому Батанијца.

Навео је да је Русија Србији послала медицинске стручањаке, техничаре, опрему и возила, односно све оно што ће српском здравству значити и ојачати његове капацитете. Осим тога, додао је, да ова помоћ показује и да Србија није сама и да ће Руси бити увек уз њене грађане.

Вучић и Путин створили су пријатељство и поверење и данас у овим тешким тренуцима, када читав свет очекује помоћ Русије, она је изабрала да помогне нама, да одвоји од себе значајну помоћ и преда Србији, рекао је Вулин.

Истакао је да Србија никада не заборавља зло, поручујујћи Русији и руским грађанима, да то што су учинили данас за нас Србија никада неће заборавити.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести