Хоти:Не бринемо због Вучићевих изјава, КиМ има своју војску

ПРИШТИНА: Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти тврди да председник Србије Александар Вучић тражи увођење обавезног служења војног рока због Косова и да би ЕУ требало да буде забринута због тога.
avdulah hoti
Фото: Youtube Printscreen

Он је на свом Твитеру написао да Приштина због тога није забринута и да, како каже, има своју војску која је спремна да учествује у мировним мисијама заједно са америчком војском.

"Али ми не бринемо. Имамо своју војску која је спремна да учествује у мировним мисијама заједно са америчком војском. Ми смо мирни", написао је Хоти.

Истовремено, Хоти је послао писмо амбасадорима Квинте и амбасадору ЕУ у Приштини у коме се жалио на Вучића и Српску листу, пише Косово онлајн.

Он је у писму тражио њихову реакцију након изјава Вучића и, како је навео, "притиска и претњи Српске листе према несрпској мањини на Косову".

Хоти је написао да те изјаве, "као и притисак и застрашивање несрпских мањина" имају за циљ мешање у парламентарне изборе на Косову.

"Овакво понашање је неприхватљиво. Тражимо од вас да предузмете све неопходне мере против оваквог опасног приступа и јасно им ставите до знања да мешање у политичке процесе на Косову не може проћи без последица за оне који се мешању", написао је Хоти.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести