И грађани Житишта административне послове могу да обаве брже

БЕОГРАД: Грађани општине Житиште од данас ће моћи све послове које имају с државном управом да заврше на једном месту, брже и ефикасније, на шест шалтера у оквиру Јединственог управног места (ЈУМ), саоспстило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.
1
Фото: Tanjug

"Драго ми је што ће и грађани Житишта сада имати једно место на коме ће завршавати послове које имају са управом и више неће морати да обилазе неколико различитих институција", рекао је министар Бранко Ружић, који је отворио Јединствено управно место у Житишту.

Министарство државне управе и локалне самоуправе подржало је овај пројекат у Општини Житиште са 7,45 милиона динара.

Јединствено управно место представља централизовано место за удружене процедуре, како би се уштедело време и новац грађанима и како би на једном месту обавили неколико поступака.

У оквиру Јединственог управног места, Житиште је отворило шест шалтера.

Министар је оценио да је Житиште добар пример мале, али драгоцене општине, у којој руководство настоји да се још боље организује, како би услуге грађанима биле квалитетније.

Председник Општине Житиште Митар Вучуревић рекао је да је знатно смањен одлазак младих из те општине и да верује да је томе допринело и то што општина води рачуна о подизању квалитета живота грађана.

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуло је овај пројекат 2018. године, када је са 52 милиона динара као пилот пројекат подржано осам локалних самоуправа у отварању Јединственог управног места.

Подршку градовима и општинама у отварању ЈУМ-а, Министарство је наставило и у 2019. години, када је подржало још шест градова и општина са укупно 45 милиона динара, а у 2020. години за тај пројекат намењено је 30 милиона динара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести