И власт и опозиција у штрајку глађу испред парламента

БЕОГРАД: Испред Дома Народне скупштине четворо посланика штрајкује глађу, двоје из владајуће коалиције и двоје из опозиције.
p
Фото: Tanjug (Tara Radovanović)

Велики број медијских екипа је такође испред парламента, док се, иначе, у пленумској сали одвија расправа о изменама закона о избору народних посланика и о локалним изборима.

На централном делу степеништа где почиње црвени тепих, којим иначе пролазе послници седи Миладин Шееварлић, који у рукама држи натпис: "Није питање хоћемо ли или нећемо да се боримо, већ хоћемо или нећемо да постојимо, Цар Лазаре оче свети".

Шеварлић је у народној ношњи, са маском на лицу.

Лево од њега седи лидер Двери Бошко Обрадовић који је раније новинарима рекао да се придужује штрајку глађу Шеварлића.

Обрадовић је раније рекао да је за активан бојкот, међутим, у међувремену је променио мишљење и оценио да је хришћански пут боље решење и да не види више смисао ни у насиљу које му је спочитавано јер он, како је рекао, није такав, већ да је потребно смирење.

На столицама на платоу изнад степеништва седе шеф посалника СНС Александар Мартиновић и његова колегиница Сандра Божић који су позвали тужилаштво да реагује због, како су рекли, фашистичких испада Обрадовића и режије Драгана Ђиласа.

Сви посланици који су ступили у штрајк глађу поручили су да ће на степеништу остати до даљег.

Преко пута, стоји Сима Спасић, председник Удружења породица убијаних и киднапованих са КиМ, који узвикује да је СзС "зло за Србију", и понавља да је "бивши режим ДОС ослобидио албанске терористе".

Све време је пристуно скупштинско обезбеђење које води рачуна о реду и миру, а пролазници углавном фотографишу ову несвакидашњу ситуацију испред парламента.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести