Иван Ђоковић на позив Хуавеја посетио Шенџен и Дунгуан

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је Град Шенџен, где је боравио у радној посети, на позив компаније „Хуавеј“, чије је седиште у овом значајном привредном, технолошког и трговинском центру кинеске Покрајине Гуангдонг.
i
Фото: vojvodina.gov.rs

Представници ове компаније и њеног менаџмента, упознали су делегацију са технологијама које примењују и имплементирају у концепту паметних градова.

Поред паметног парка Лонг ганг (LongGang Smart Park), гостима из Републике Србије и АП Војводине је представљена главна зграда компаније ,“Хуавеј“ у Шенџену и њена изложбена хала за дигиталну трансформацију. Значајна је била и посета Информативном центру ове компаније „Huawei Songshan Lake Data Center“ који је намењен унапређењу клауд инфраструктуре и ИТ потреба на ИКТ тржишту.

Ђоковић је имао прилику да се с делегацијом упозна и с технолошким иновацијама и опремом за јавну безбедност, нафтну и гасну индустрију, као и за комуналне делатности.

Делегација је посетила и кампус „Huawei RР&D Campus“, смештен у Граду Дунгуану, изграђен по принципу европских научно-технолошких тематских кампуса, инспирисан културно-историјским обележјима Европе, који је намењен стручном особљу за истраживање и развој НР Кине.

Посета компанији „Huawei“ је уприличена након учешћа Ђоковића с делегацијом Покрајинске владе и Развојне агенције Војводине, на чијем је челу, у Граду Чангша, Покрајине Хунан, на првом Глобалном самиту савремене високотехнолошке производње „Global High-End Manufacturing Summit – GHMS 2019“, одржаном по први пут у организацији Градске управе Града Чангша и Асоцијације Азија – Пацифик.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести