ИЗБОРИ 2020 Шабац бира 26. априла између политике коју води Александар Вучић и Душан Петровић

"Пред нама је кампања током које ће учесници на изборима, представљајући своје програме покушати да нас убеде да баш за њих гласамо.
Aleksandar Vučić Foto:  tanjug/video
Фото: Александар Вучић Фото: Tанјуг/видео

И на први поглед је уочљиво да нових лица нема. На основу свега што су досад урадили, грађани већ знају коме могу, а коме не могу да верују. То нарочито важи за локалне изборе, где се сви у мањим срединама добро познају", саопштио је поводом предстојећих избора ГО СНС Шапца а преноси сајт Србија Данас .

"Посебно важна битка водиће се за град Шабац. Пре свега, јер је у том граду 2016.године калкулацијама и најгрубљим кршењем демократских начела изиграна изборна воља грађана. Тада је у Шапцу убедљиво победила Српска напредна странка, али је коалиција окупљена око Душана Петровића и Небојше Зеленовића са групама грађана формирала власт. Увелико се тада причало у Шапцу о бруталним куповинама гласова, уценама, претњама и притисцима на одборнике од стране Душана Петровића, главног човека из сенке."

"Његови сумњиви послови већ годинама наносе штету свим грађанима Мачве. Петровић је, наиме, за време своје власти нанео немерљиве губитке привреди Шапца. Распродао је плодне оранице, раднике "Зорке" оставио без посла и плата, а предузеће поклонио тајкунима. Међу фирмама које је уништио је и АСП "7 јул", а на списку распродатих фирми је и "Шабац промет", "Инго", " Јела", "Обнова". Грађани Шапца му ипак посебно замерају што их је оставио без дијагностичког центра вредног два милиона евра. Није се Петровић прославио ни на републичко нивоу. Српско правосуђе се још није опоравило од његове реформе, током које је иначе без посла оставио неколико стотина судија и тужилаца. Да га и економија, посебно банкарство интересује, Петровић је показао блиским и ортачким односима са тајкуном Драганом Ђиласом."

"Док су владали Демократском странком неке банке су радиле само за њих. Међу њима Развојна банка Војводине, Привредна банка Београд и Развојна банка. Из ове три банке Ђилас и Петровић су кроз сумњиве кредите за ДС извукли милионе. Међутим, други су одговарали.Све своје сараднике, "пустили су низ воду", како би извукли своје главе. Имајући све то у виду, не чуди то што је својевремено председник СНС Александар Вучић, Душана Петровића назвао "великим лоповом".

"Петровић се тада увредио, јер истина највише боли, поготово кад је заступа човек са кредибилитетом, А Александар Вучић то јесте. Показао је то радом, резултатима, посвећеношћу добробити свих грађана, који ће ускоро у целој Србији дати своју оцену учесницима на изборима. У Шапцу, народ ће бирати између Александра Вучића и Душана Петровића. Судећи по расположењу грађана, Петровић неће имати разлога за славље", каже се у саопштењу је ГО СНС Шапца које преноси сајт Србија Данас.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести