ПИК ДОНЕО ОДЛУКУ Понављање избора на пет бирачких места у АП Војводини

НОВИ САД: Покрајинска изборна комисија (ПИК) донела је на данашњој седници одлуку о понављању избора на пет бирачких места у Војводини.
Izbori, kutija/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Изборна кутија

Према речима председника ПИК-а Рајка Маринковића, одлука је донета по службеној дужности и избори ће бити поновљени у суботу, 30. децембра.

"То су бирачка места где смо ми без поступања по приговорима него на основу увида у документацију утврдили да треба да се пониште резултати гласања", рекао је Маринковић.

Гласање се понавља на бирачком месту број 8 на територији општине Пландиште, на бирачком месту број 34 на територији Града Зрењанина, на бирачком месту број 70 у Панчеву, на бирачком месту број 7 у Кули и број 21, „Дом културе Црвенка“, такође на територији општине Кула.

Маринковић је објаснио и да захтев опозиције за понављање избора на свим бирачким местима нема правно утемељење, да ПИК нема овлашћења да поништи целокупан изборни поступак.

"Теоретски се могу поништити сва бирачка места, али подносилац таквог захтева мора овај захтев да поднесе пред 45 локалних комисија", казао је Маринковић.

Гласачки листићи за гласање бирача на поновљеним изборима штампаће се у розе боји, а контролни лист за проверу исправности на папиру беле боје. На биралиштима ће бити утврђени и нови бирачки одбори.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести