РИК: Листа ''Доста, европски пут'' ОДБИЈЕНА Албанска листа ПОСЛЕДЊА проглашена

БЕОГРАД: Републичка изборна комисија одбила је вечерас због недостатака који нису отлоњени да прогласи листу "Доста, европски пут" коју је поднела истоимена коалиција, а као последњу за учесће на изборима заказаним за 17. новембар, прогласила је листу "Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина". 
izbori 2023 pixabay
Фото: Dnevnik/ pixabay.com

Листа "Доста, европски пут није проглашена", како се могло чути на седници јер у законом предвиђеном року, није отклонила недостатак и РИК-у није доставила недостајући број правно ваљаних изјава бирача који подржавају листу.

Подносилац листе, према речима представнице РИК Јасмине Милошевић, није поступио по свему наложеном и није отклонио недостатак који је сметња за проглашење листе.

Након изјаве члана комисије Јелене Миленковић да је листа "Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина" исправила недостатак, те имала довољан број правно ваљаних изјава бирача за учешће на изборима и проглашење, РИК је утврдила да та листа, која је последња проглашена за учешће на парламентарним изборима заказаним за 17. децембар, има положај националне мањине.

Именовани су члан и заменик комисије које је предложила коалиција "Албанска демократкса алтерантива - уједињена долина".

Према подацима на сајту РИК, до сада је проглашено 18 листа.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести