СДА Санџака предала РИК-у листу кандидата за учешће на парламентарним изборима

БЕОГРАД: Странка демократске акције Санџака предала је данас Републичкој изборној комисији (РИК) листу кандидата за учешће на парламентарним изборима који се одржавају 17. децембра.
 TANJUG/Informativna služba SDA Sandžaka/ Amir Alić
Фото: TANJUG/Informativna služba SDA Sandžaka/ Amir Alić

На листи се налазе 22 кандидата, а прва је Селма Кучевић која је после предаје рекла да та листа за изборе кандидује политику равномерног регионалног развоја која подразумева децентрализацију и регионализацију по узору на, како је рекла, многе европске државе, саопштено је из СДА Санџака.

Додала је да ће се залагати за очување индивидуалних и колективних права Бошњака, као и за повезивање са дијаспором и њихов повратак у земљу.

"Дијаспора је наш важан потенцијал, који треба институционално повезати и врата домовине отворити за инвестиције и повратак", поручила је Кучевић.

Ова листа имаће положај изборне листе националне мањине, и трећа је таква листа која се до сада поднета за парламентарне изборе.

Републичка изборна комисија (РИК) до сада је прогласила две изборне листе националних мањина -  "Усаме Зукорлић-Уједињени за правду-СПП-ДСХВ", као и  изборну листу "Савез војвођанских Мађара - За нашег Председника, за нашу заједницу, за будућност".

РИК је до сада прогласио укупно осам изборних листа за парламентарне изборе.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести