ШТА ХОЋЕ ОПОЗИЦИЈА? Брнабић: СПН тражи ослобађање оних за које је тврдила да су „убачени елементи“

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је да представници опозиције окупљени око коалиције "Србија против насиља" траже ослобађање "насилника", иако су претходно тврдили да је реч о "убаченим елементима".
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Овако иду њихове приче: Када су кренули са нападима на Стари двор, рекли су да људи имају право на бес. Када су видели да им то не иде у прилог, рекли су да су насилници 'убачени елементи'. Вечерас иду до полиције да траже ослобађање тих 'убачених елемената'. И тако у круг", написала је Брнабићева синоћ на друштвеној мрежи X.

Коалиција "Србија против насиља" синоћ је поново организовала протест у центру Београда како би подржала представнике опозиције који штрајкују глађу осам дана и поновила захтеве који се односе на понављање избора.

Протесте у недељу обележили су нереди који су почели након што су демонстранти, предвођени лидерима СПН-а, направили прстен око Скупштине Београда и покушали да на силу уђу у зграду.

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице и моткама разбијали врата.

МУП је у понедељак саопштио да је током ноћи због нереда процесуирано 38 особа, а да је осморо припадника полиције повређено. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести