ВУЧИЋ: Бескрајно хвала за БЕЗРЕЗЕРВНУ ПОДРШКУ! Хвала вам за сву ЉУБАВ, да победимо да СРБИЈА ИМА БУДУЋНОСТ (ФОТО)

Председника Вучића је поздравио вишеминутни аплауз десетина хиљада људи, и скандирање "Ацо Србине", након чега се обратио.
v
Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Даме и господо, драги пријатељи, поштовани председниче Николићу, поштована председнице Владе драга Ана, драги Милоше, драги народе - бескрајно вам хвала. Бескрајно вам хвала за све ове године и дивно вече. Извините хиљаде вас који сте остали испред, и хвала за вашу безрезервну подршку, казао је он.

Председник каже да смо морали много више бриге да покажемо према људима на које ретко обраћамо пажњу.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Често су најгласнији они који имају најмање проблема, а најтиши су они који имају много мука, а нисмо им увек пружили подршку. Пре неколико дана посетио сам Дејана и његову мајку Слободанку Пајовић. Живе у кући од 12 квадрата, мајка је осам година непокретна. Нису имали тоалет, у тих 10 квадрата су били и кухиња и други кревет, каже Вучић на скупу у Арени

 Председник каже да кампања противника изгледа као виц, и да само куну и проклињу управо њега.

Драго ми је што сам нека врста громобрана за све њихове нападе. Докле год је тако, Србија ће ићи напред. Ја ћу причати само о једном делу резултата, и о ономе што ћемо урадити. Србија је једна од ретких земаља у Европи која води самосталну и независну политику. Ви грађани доносите одлуке шта ће Србија да ради, каже он.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Вучић истиче да више нико не може да нам забрани да поштујемо јунаке с Кошара и мученике из Јасеновца.


Погледајте ко је прави домаћин: На рачуну пет милијарди евра!

Вучић је истакао да неће правити комбинације, већ да му је једино битно шта каже народ.

Само један детаљ. Запамтили сте сви колико смо болница направили, школа. Идите у Сјеницу, да видите школу од 12 милиона евра. Много је таквих школа широм Србије. 2012. године у јуну месецу на рачуну Србије је било свега 70 милиона евра. Само 10 дана после тога требало је платити 350 милиона за пензије. Дакле нисмо ни за пензије имали. А данас на рачуну, у овом тренутку, имамо 5 милијарди евра на рачуну! Па погледајте ко је прави домаћин, рекао је председник. 


Нико не може да нам забрани да чувамо наше националне интересе. Када кажу да смо једина земља у Европи која није стајала у реду да испуњава налоге неког другог. Онда кажу нисте се ускладили. Па није мој посао да се ускладим са вама, већ са народом Србије. И док сам ја ту, Србија ће да води рачуна о себи, о својим грађанима, поручио је председник Србије.

Он каже да грађани и не сањају какве смо притиске издржали.

Ми не треба да мрзимо никога, већ да имамо рационалан однос. Знамо ми колико су они велики и јаки. Али ми имамо своју земљу и свој народ. За нас је то најлепша и највећа земља. Не треба нам ништа туђе, само своје не дамо никоме. То је наша Србија, по томе се разликујемо од оних пре нас, истиче Вучић.

Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Председник додаје да нисмо заборавили 1999. годину, и да ћемо сваке године подсећати на оно што се догодило.

Гледаћемо у будућност, али нећемо се стидети наше прошлости. И скинућемо капу пред сваким јунаком који је положио живот на олтар отаџбине. И хоћемо да будемо војно неутрални, да сами чувамо своју земљу, небо и грађане, казао је он.

Каже да га критикују због тога ко су му отац и мајка, и да његови противици сада тврде да је Вучић уценио грађане Србије.


Србија једна од ретких самосталних и слободарских земаља у Европи

Нама нико не може да забрани, као што су нам забрањивали деценијама да направимо филм о Јасеновцу, да говоримо о српским жртвама. Нико не може да нам забрани да дамо име булевару, Булевар јунака са Кошара. Нико не може да нам забрани да поштујемо наше хероје, наше јунаке, борце за Косово и Метохију, борце за српске интересе. Нико не може да нам забрани да чувамо своје националне интересе, поручио је Вучић.

Додао је је Србија једина земља у Европи која није стајала у реду да испуњава налоге неког другог.

Онда кажу, па нисте се ускладили. Није мој посао да се ускладим са вама, него са мојим народом, са грађанима Србије и докле год је то и мој посао, тако ће и да буде. Србија ће да води бригу о себи, о својим интересима, о свом народу, својим грађанима. И једнако о Србима, Бошњацима, Мађарима и свим другим грађанима, рекао је Вучић.


Кажу да сам уценио грађане, да ако не победи листа Србија не сме да стане, ја нећу бити председник. Па зар није много лакше да ја будем председник ко год да победи. Али ја нећу то рећи, за мене је Србија све, нећу да владам са онима који хоће да униште Србију, казао је.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести