Избори најбољи начин да се види шта грађани мисле

БЕОГРАД: Чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић изјавила је да су избори најбољи начин да се види шта грађани мисле о одређеној политици, као и да је она лично за ванредне изборе.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Она је подсетила да су на јучерашњој седници Председништва СНС сви чланови били за изборе, уз уздржан глас председника странке и Србије Александра Вучића, што је, каже, потпуно разумљиво, јер он има више информација када је реч о развоју ситуације у вези с КиМ и другим питањима.

У том смислу је размишљање да ли сада или касније, али што се тиче жеље да покажемо шта смо радили и једног нормалног нагона сваког цсовека да се против агресије и насиља бори оним што је урадио... то је став СНС, рекла је Михајловићева новинарима на питање да ли ће бити избора и какво је њено мишљење о том питању.

Она је подвукла да је Председиштво овластило председника странке да у наредном периоду донесе одлуку да ли ће избори бити у јуну или следеће године.

Али, свакако желимо да покажемо шта смо урадили, куда видимо да иде Србија. Сви смо против и мислим да ни грађани не желе да живе у земљи у којој насиље нешто о чему треба да причамо сваки дан, односно што се дешава на улицама сваки дан, рекла је Зорана Михајловић.

Додала је да је лично за ванредне изборе и да је од почетка сматрала да треба да се иде на изборе, јер су они најбољи начин да се види шта грађани мисле о одређеној политици.

О томе куда треба да иде Србија, да ли треба да развија своју економију, да буде и даље поштована у Европи, да буде земља која ће учинити све да у њој људи остају, зато што желе да живе у Србији, или просто размишљају да је можда насиље неки пут. Ми мислимо да није, рекла је Михајловићева.

Она је указала и да су недопустиви напади на патријарха.

Србија је, истакла је, слободарска земље и не би требало да има људе који воде опозицију, а који припадају “некој прошлој, фашистичкој причи”.

То мора да остане иза нас. Много је лепих ствари које смо урадили, много је још важних ствари које треба да урадимо и то је разлог зашто смо ми на седници Председништва размишљали да идемо на изборе и питамо још једном грађане хоћемо ли развијену, модерну и слободну Србију, рекла је Михајловић, која је и потпредседница Владе Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести