Јанковић: Oдлуку о несарадњи са ДС донело председседништво ПСГ раније

БЕОГРАД: Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић данас је на свом твитер налогу саопштио да је одлуку о обустављању планова о изборној сарадњи са ДС донело председседништво ПСГ пре гостовања председника ДС Драгана Шутановца на Н1 телевизији.
Saša Janković Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva
Фото: Tanjug

Шутановац је јуче гостовао на Н1, да би се након тога ПСГ огласио саопштењем у коме су каже да обустављају планове о изборној сарадњи са Демократском странком пошто је, како наводе, председник те странке Драган Шутановац јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

Јанковић је данас одговорио на твит у коме објашњава када је донета та одлука о прекиду сарадње са ДС и каже: "У саопштењу. Председништво једногласно. (После седнице у проширеном саставу - 10-так људи. Дан пре емисије на Н1)".

Из ДС су у међувремену поручили да су непријатно изненађени и затечени одлуком Покрета слободних грађана о прекиду сарадње са њима и подсетили на подршку коју су демократе пружиле председнику ПСГ Саши Јанковићу у току председничке кампање.

"Непријатно сам изненађен и затечен одлуком Покрета слободних грађана о прекиду сарадње са Демократском странком. Посебно зато што је разлог који се наводи више него баналан, а чињеница је да је промена Устава услов за улазак у ЕУ којој сви тежимо" рекао је функционер ДС Срето Малиновић у изјави достављеној медијима. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести