Јеремић: Они који су погазили обећања су понизили грађане

БЕОГРАД: Председник Народне странке (НС) Вук Јеремић изјавио је да су неки од бивших коалиционих партнера те партије погазили обећања из кампање најавом да ће безрезервно подржати санкције против Русије и ''ванинституционалним договарањем'' с представницима власти о даљим корацима у Београду, пре него што су, како тврди Јеремић, ''пребројани гласови“.
vuk jeremic tanjug
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Надам се да ће се са Вучићем на крају договорити што више политичких актера који газе своја изборна обећања и тиме понижавају грађане чији су глас добили, јер ћемо их се решити свих одједном, рекао је Јеремић у Мокрину на састанку са председницима одбора Народне странке из Војводине, саопштено је из Народне странке.

Сада је, како додаје Јеремић, много јасније зашто су неки партнери НС енергично инсистирали на томе ''да се у кампањи на помиње реч реваншизам'' и штавише то и поставили као једну од тачака ултиматума са којим су НС ''суочили пре избора“.

Он је истакао да ће Народна странка на будућим изборима наступати у „анти-канабе коалицијама“, односно са онима који ће се обавезати да се неће непосредно или посредно договарати са представницима власти.

Локални избори, који би требало да буду одржани 2024. године, су стратешки приоритет Народне странке, рекао је Јеремић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести