Јеремић: Озбиљни разговори са ЕУ тек после 3. априла

БЕОГРАД: Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је новинарима после састнка са европарламентарцима да је то био састанак информативног карактера, наводећи да његова странка одржава међунаронде контакте нарочито са представницима ЕУ и Европског парламента.
Vuk Jeremić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Јеремић је казао да је то изузтетно важан контакт како за Народну странку тако за Србију, али како је навео, данас није било битних разговора о самом изборном процесу са европарламентарцима.

На питање о чему су онда разговарали Јеремић је одговорио да су разменили информације о томе шта се догодило у односу на њихов претходни долазак те да је било речи о укупним околностима у земљи, наводећи да европарламентарци нису адреса на којој би се решавали озбиљнији проблеми у вези са изборним условима.

"Ово није релеватна адреса да се о томе разговара , до промена околности може доћи тек након 3. априла уколико грађани у великом броју пруже отпор да им се наметне изборни резултат који не рефлектује њихову вољу", рекао је Јеремић.

Политицке странке ће, каже он, имати у томе важну улогу зато шсто су оне у стању да организују контролу на бирачким местима "а помоћ ће споља доћи тек након што показемо снагу а то до сада нисмо учинили"

Јеремић је мишљења да ће озбиљлни разговори са ЕУ почети тек након 3. априла уколико се покаже, како каже, не само да постоји изборна воља грађана за промену, већ и да су главне опозиционе странке у стању да артикулишу и организују оно што је неопходно да би се изборна ваља грађана сачувала.

"Тада ће бити много озбиљних и интересантних разговора, а до тада је важно одржавати контакт и не избегавати једни друге", рекао је Јеремић.

Јеремић о Јанковићу као кандидату за београдског градоначелника: Не бих спекулисао

Вук Јеремић je рекао поводом информације која се појавила у медијима да ће Владета Јанковић, дипломата и од оснивача првобитне ДСС, бити кандидат опозиције за градоначелника Београда да не би спекулисао о било којим индивидуалним решењима за изборни процес.
 

На питање да ли може да потврди ту информацију, Јеремић је рекао да покушаје да се дође до заједничких решења на свим новима не жели да учини тежим него што она већ јесу.

Јанковиц, како су објавили неки медији це бити први на листи уједињене опозиције за београдске изборе - коалиције ШП, Народне странке, Демократске странке, ПСГ и придружених покрета, што је договорено на састанку лидера ове коалиције.

Јанковић је изјавио за Нову рс да је спреман да прихвати ову кандидатуру уколико му она буде понуђена.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести