Јеремић поново на челу Народне странке

БЕОГРАД: Изборна скупштина Народне странке поново је данас изабрала Вука Јеремића за председника страснке и усвојила декларацију о реваншизму и о потпуној забрани експлоатације литијума на територији Србије.
2
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

За потпредседнике странке поново су изабрани Мирослав Алексић, Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Борислав Новаковић, Владимир Гајић, а нови потпредседници су Марина Липовац Танасковић и Ђорђе Станковић.

Досадашњи потпредседник Здравко Понош није се поново кандидовао за ту функцију.

У Декларацији о реваншизму, која је усвојена данас, на Трећој редовној скупштини те странке у Комбанк арени ,НС се обавезала да ће обезбедити доношење и стриктно спровођење закона који, како се наводи, имају за циљ правно санкционисање, у складу са Уставом и законом, свих лица за дела којима су кршена људска права и слободе грађана , а посебно од стране припадника политичких група који су се злоупотребом политичке моћ ставили изнад закона и стекли огромно богатство.

Такође, Народна странка обавезала се да у првих 100 дана од избора нове демократске Владе бити донети закони о лустрацији, испитивању порекла имовине и одузимању нелегално стечеене имовине, специјалном тужиоцу за високу корупцију и политички криминал...

Народна странка усвојила је и Декларацију о одговорном управљању рудним благом Србије наводећи да ће увести мораторијум на ископавање литијума и свих других руда чија експлоатација трајно и непоправљиво загађује животну средину и угрожава опстанак људи, биљног и животињског света.

Скупштина се једногласно успротивила и противи променама Устава Србије које се односе на правосуђе, које је усвојила Скупштина Србије 30. новембра, јер, како се наводи, нису у интересу државе и грађана.

Пртходно је едседник Народне странке Вук Јеремић обраћајући се на скупштини иyрекао обећања која су дефинисана Декларацијом и нагласио да се у случају победе његове странке на предстојећим изборима у Србији неће ископавати литијумм као и да Приштина никада неће добити столицу у Уједињеним Нацијама.

Јеремић је изјавио да се у случају победе његове странке, политичка моћ неће нигде злоуптребљавати., да ће бити одузимање фреквенције свим емитерима који су злоуптребљавали те фреквенције у политичке сврхе,најавио и забрану рада свих политичких партија које су кршиле Устав, као и одузимање свих нелегално стечених факултетских диплома.

Позвао је своје чланство да буду спремни да бране резултате избора трећег априла увече.

Јеремић је истакао да његова странка негује традиционалне вредности, али да жели да Србија буде модерно и демократско друштво.

Јеремић је предлажући потпредседнике странке, свој тим назвао, како је рекао, Реал Мадридом српске политике.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести