Јованов: Не могу да демантују цифрама па покушавају лажима

БЕОГРАД: Потпредседник ГО СНС Миленко Јованов рекао је данас да ће од 1. јануара наредне године пензије за 90 одсто пензионера бити веће него што су биле 2014. године, што су чињенице које Драган Шутановац и њему слични нису у стању да демантују цифрама, па то покушавају лажима.
Milenko Jovanov Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Драган Шутановац очигледно није у стању да израчуна висину пензија након увећања које следи, или је, можда ипак у стању, али је одлучио да замајава јавност и лажима покуша да објасни да је мање заправо више и обрнуто", навео је он.

Пензије се у Србији повећавају трећу годину заредом и то из реалних извора, што је резултат здравих финансија и одговорне политике Александра Вучића, коју спроводи и садашња Влада, наводи се у саопштењу СНС.

"Ако Драган Шутановац већ жели да се бави пензијама, нека каже пензионерима Србије колико пензија вреде његови сатови и колико пензија је потребно да би се на рачуну у банци имало 300.000 евра?", каже Јованов.

Он додаје да су Тадић, Јеремић, Пајтић и други из ДС оставили иза себе "катастрофу библијских размера" због чега им народ Србије, а посебно пензионери,никада неће дати прилику да поново уништавају све чега се дотакну.

Раније данас лидер ДС је, реагујући на изјаву председника Србије Александра Вучића да пензије заправо и нису биле смањене већини пензионера, изјавио је да се ДС већ сусретао са лидерима Србије попут Вучића који су иза себе остављали пустош и дуговања и нагласио да ће Демократска странка по доласку на власт вратити дуг пензионерима.

Шутановац је истакао да се пензије неће вратити на ниво на коме су биле већ да управо покушавају да направе један маркентиншки трик у коме ће задовољити један део пензионера а суштински неће учинити ништа, наводи се у саопштењу ДС.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести