Јовановић: Договор корак ка превазилажењу кризе

БЕОГРАД: Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да је договор постигнут данас у разговорима власти и дела опозиције уз посредовање Европског парламента, добар корак ка превазилажењу политичке кризе у Србији.
Cedomir Jovanovic/Fonet
Фото: FoNet

У саопштењу за јавност, Јовановић је навео да тај договор, којим се отвара простор за побољшање изборних услова, представља охрабрење и добар корак ка превазилажењу политичке кризе у Србији.

"Рок који је остављен властима да оно што је договорено примени у пракси и добра воља дела опозиције да се понаша рационално, резултирало је могућности да се избори ипак одрже уз учешће највећег дела политичких организација", рекао је лидер ЛДП-а.

Он је, међутим, додао да остаје проблем нарушених међусобних односа и атмосфера у којој се и даље у политичком животу говори језиком агресије и напада.

"Од почетка разговора власти и опозиције инсистирамо на договору који ће решити фундаменталне проблеме које као земља имамо, а да ће природни наставак свега тога бити и промена климе која постоји. Без тога, улазимо у изборну кампању с партијским рововима који су сваког дана све дубљи, а простор за прављење компромиса све мањи", рекао је Јовановић.

Он је истакао да је најављени бојкот дела опозиције неодговоран пре свега према грађанима Србије и "доприноси тој атмосфери и не даје одговор ни на једно питање које мучи ово друштво".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести