Јовановић: Испред Скупшине било поштеније 5. октобра него данас

БЕОГРАД: Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић каже да посланици нису данас дошли у парламент да се бију на скупштинским степеницама, већ да нешто кажу и да мора да постоји ред.
cedomir jovanovic tanjug.
Фото: Tanjug

Он је рекао да нема ништа заједничко са Марјаном Ристичевићем, коме је данас испред парламента исцепан сако, али да се не могу газити они који другачије мисле.

"У Скупштини седим не зато што сам импресиониран друштвом, него зато што поштујем ред. Ми можемо једни другима да кажемо све што нам падне на памет, али нећу дозволити никада да се у Скупштини људи газе зато што другачије мисле", рекао је Јовановић у парламенту.

Позвао је власт да заведе ред у земљи, да хапсе оне који пале бакље током полицијског часа, оне који прете лекарима, као што су кажњавали повратнике у земљу које затекну пред улазом у зграду, а морали су да буду у изолацији 28 дана.

"Срамота је да говорите да сте написали 10.000 прекршајних пријава, а ми треба да ратујемо на степеницама скупштине.

Будете власт, водите земљу. То је одговорност", рекао је Јовановић.

Додаје да је 5. октобра било поштеније него данас испред улаза у Скупштину Србије, јер је тада са једне стране био кордон полиције који је пуцао, а са друге стране демонстранти који су се против њих борили.

"Овде су данас људи дошли да нешто кажу, а не да се бију. Није спорно да то можемо. Али ако тим аргументима почнемо да уређујемо свој живот боље да у парламент нијада нисмо ушли . То Србија не заслужује. Ово не сме више никада да се понови", навео је он.

Додаје да мора да се зна "или парламент постоји или је ово друмска јазбина".

"Ни на Ибасрској магистрали се овако нико није понашао у три сата ујутро", навео је он.

Јовановић: Бошко и 20 битанги ...

Баш ме брига за Бошка Обрадовића "без мозга" и његових 20 битанги, поручује лидер ЛДП Чедомир Јовановић и додаје, коментаришући инцидент који је Обрадовић данас изазвао испред скупштине, да осим инцидената, "Бошку ништа друго не преостаје".

Присталице Двери су данас Јовановића називале погрдним именима и вређали га, а Јовановић за Танјуг каже да га увреди и да је такво понашање само ауто-пут до колективног лудила.

“Не мозе он мене да вређа, највећа увреда којој сам био изложен је она коју сам ја сам себи дозволио и себе понизио. Не пада ми на памет да улазим на споредне улазе у скупштину. Какву поруку сам послао тако сто сам довозлио некоме да ми вређа породицу, да ме назива издајником уз мој ноншалантни коментар ''браво кретену''”, прокоментарисао је Јовановић за Танјуг.

Каже да данас “нису тема Бошко Обрадовић и 20 битанги на степеницама скупштине”, већ грађани и парламент.

"Ако овде не постоји елеменатарна пистојност међу нама, осећај за несто што је лично достојанство онда ми заправо на такав нацин жигошемо читаву земљу и осуђујемо је на ту агонију", рекао је Јовановић.

Онда је, каже, нормално ући тестерама на једну ТВ и вређати новинаре друге ТВ и долазити некоме под прозрор са бакљом и сутра на кров са бакљом.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести