Јовановић: Излазимо на изборе, циљ модерна европска Србија

БЕОГРАД: Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да његова странка излази на предстојеће изборе, а грађанима је упутио позив за разговар којим би се дошло до циља, а то је модерна, европска Србије.
Cedomir Jovanovic/Fonet
Фото: FoNet

Каже и да ће у години пред нама тај циљ бити пун изазова, али да су ЛДП и он на то спремни.

"Зато што волимо нашу земљу и зато што говоримо истину о томе какву државу желимо, ми ћемо разговарати са свима. О идеји, о политици, о томе како сачувати мир у земљи и региону, разговараћемо са свима. За нас су избори прилика да обиђемо свако српско село, сваког радника, студента, пензионера, комшију Албанца, Хрвата, Бошњака, Мађара", изјавио је Јовановић.

Избори су, додао је, шанса да добију поверење и да раде на односима у региону и шире, да сарађују са људима у Сарајеву, Приштини, Загребу, Европи, свету.

"То није посао само моје генерације, већ целог друштва. У чувању мира и стварању грађанске државе тражићемо подршку од свих. И од младих који желе да остану и од старијих који су већ много тога дали нашој земљи", каже Јовановић.

Напомиње да су избори још једна шанса да се окупимо око идеје која води Србију у Европу.

"Антиевропски фронт јача и ми морамо дати снажан и одлучан одговор на то. А одоговор на то је одбијање да се повлачимо пред антиевропским узурпаторима наше будућности", поручује Јовановић и додаје де верује да је борба за Србију у Европи и Европу у Србији једина могућа политика.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести