Јовановић: Састајем се са Мекалистером

БЕОГРАД:  Председник ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да ће сигурно отићи на састанак са известиоцем Европског парламента Дејвидом Мекалистером, а да га "пубертетски хирови" лидера ПСГ Саше Јанковића - не интересују. 
cedomir jovanovic tanjug.
Фото: Tanjug

"Не интересују ме пубертетски хирови Јанковића, нека га коментаришу школски психолози, толико је деструктиван да би покварио и камен за купус", наводи се у изјави Јовановића, који је пренео Биро за комуникације ЛДП. 

Он је истакао да сигурно иде на састанак са Мекалистером јер је то, како је рекао, једини начин стварања способне алтернативе која ће изградити модерну европску Србију "конкретније од Вучића, зато што ми не калкулишемо". 

"Мекалистер и званично треба да зна да у друштву постоји енергија потребна за договор у Босни и Херцеговини и решење односа Београда и Приштине, који ће бар нашој деци омогућити нормалан живот. Рећи ћу му да, упркос великим притисцима, не одустајемо од чланства у НАТО-у као једине гаранције одрживог мира на Балкану", напоменуо је Јовановић. 

Он је додао да за њега унутрашњи односи нису тема разговора са било којим странцем, па ни са Мекалистером, "јер кукумавчењем нико никад ништа није постигао".

"Али ћу свакако рећи да овако подељена земља не може издржати притиске којима је изложена због чега сматрам да је предуслов коначног консолидовања Србије и простора бивше Југославије дефинисање модерне демократске грађанске платформе која би била у стању да искористи сваки атом позитивне енергије који се нажалост данас губи у глупим ратовима свих са свима што власт у земљи не жели и не зна да реши", навео је Јовановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести