КАМЕРА ЈЕ СВЕ ЗАБЕЛЕЖИЛА Петровић и Обреновић приведени пре почетка нереда у Звечану

ЗВЕЧАН: Радош Петровић и Душан Обреновић који су ухапшени током догађаја испред општинске зграде у Звечану у понедељак, приведени су док су мирно протестовали, пре било каквог инцидента, објавио је данас портал Радија КиМ на основу материјала који је снимила екипа тог радија, а који је уступљен Тан‌југу.
1
Фото: TANJUG/ FOTO RADIO KIM/bs

На фотографијама се, према речима адвоката двојице ухапшених, види да Петровић и Обреновић нису учествовали у инциденту, као и да нису могли да нападну било кога.

На снимку се види да Петровић позива окупљене да се смире и поседају, а потом са њима пева "Косово је срце Србије", као и да се тада кордон Кфора на тренутак отвара и иза њега нестају Петровић и Обреновић.

Истовремено, фотографије су доказ да је Обреновић био неповређен пре него што га је ухапсила косовска полиција.

"Већ данас ћу снимак и фотографије проследити Специјалном тужилаштву како би се отклонила свака сумња у односу на мог брањеника. Из снимка се јасно види да је господин Петровић из седећег положаја увучен у кордон Кфора пре почетка нереда", рекао је за Радио КиМ адвокат Дејан А. Васић, бранилац Радоша Петровића. 

Бранилац Душана Обреновића, адвокат Предраг Миљковић истакао је да је "фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30".

"Надаље, види се да је мој брањеник мирно протестовао и да је са земље увучен од стране војника Кфора. Суду и тужилаштву проследићу ове фотографије данас", рекао је Миљковић.

Поред Петровића и Обреновића, иза кордона је увучен још један човек у плавом прслуку, али је он касније пуштен, јавља Радио КиМ.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести