Карпентер: Дачић планира да се меша у унутрашњу политику САД

ВАШИНГТОН:  Мајкл Карпентер, бивши саветник некадашњег америчког потпредседника Џозефа Бајдена, иначе актуелног кандидата Демократске странке за председничку номинацију, оценио је да је најава шефа српске дипломатије Ивица Дачић да ће организовати српску дијаспору у САД како би на изборима подржала Доналда Трампа знак да жели да се меша у америчку унутрашњу политику.
Ivica Dačić dodelio orden Milici Pivnički Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић доделио орден Милици Пивнички Фото: Тањуг/видео

"Српски министар спољних послова планира да се меша у америчку унутрашњу политику тако што ће окупити српске Американце да подрже Трампа 2020.", навео је Карпентер на свом Твитер налогу и поделио Дачићеву изјаву.

Карпентер је додао и да лично мисли да Дачић чини велику грешку, а кад је реч о америчкој подршци европском путу Србије, она, по речима Карпентера, треба да остане резултат договора две највеће партије у САД. Дачић је јуче за "Српски телеграф" изјавио да ће организовати Србе који живе у САД да на председничким изборима у тој земљи формализују подршку Трампу.

"Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији", навео је Дачић и истакао да у Америци живи 650.000 Срба.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести