Дачић наложио појачано ангажовање амбасадора

БЕОГРАД:  Министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас у Београду са неколико српских амбасадора и са њима разговарао о ситуацији на КиМ и билатерални односима са земљама у којима представљају Србију.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Он је разговарао са амбасадором Србије у САД Ђорђем Матковићем, у Шведској Драганом Момчиловићем, амбасадорком Србије у Аргентини Јелом Баћевић и амбасадором Србије у Алжиру Александром Јовановићем. 

Током одвојених састанака са амбасадорима, министар их је детаљно информисао о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења. 

Министар Дачић је поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије. 

Амбасадори су изложили министру Дачићу ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са датим земљама, али и о појачаним активностима у циљу јачања позиције земље на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама, наводи се у саопштењу МСП.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести