Рамосај: Радови близу Дечана обустављени на захтев Хотија

ПРИШТИНА: Градоначелник Дечана Башким Рамосај потврдио је да су данас радови на путу Дечани-Плав обустављени, те да је то урађено на захтев премијера привремених приштинских институција Авдулаха Хотија. Рамосај је на свом Фејсбук профилу навео да ће обустава радова трајати до почетка следеће недеље, пренео је портал Косово онлајн.
visoki decani
Фото: Youtube Printscreen

Раније је приштински Зери пренео да је Кфор данас зауставио радове који се изводе на путу у близини манастира Високи Дечани.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да је манастир Високи Дечани угрожен незаконитим радовима који се изводе на путу.

Вучић је навео да ће на следећем састанку у Бриселу Србија затражити од представника Приштине да хитно обуставе радове у заштићеном подручју манастира.

Командант Кфора Микеле Риси посетио је данас Специјалну заштићену зону Дечана, саопштено је из КФОР-а.

Како је наведено, генерал Риси се састао са градоначелником Дечана Башкимом Рамосајем у његовој канцеларији, на позив локалне општине. Командант КФОР-а такође се састао са игуманом Савом Јањићем у манастиру Високи Дечани.

Епархија рашко-призренска је упозорила пре неколико дана да се настављају незаконити радови на путу Дечани-Плав кроз заштићену зону манастира, упркос експлицитној забрани градње магистралних и транзитних путева кроз специјалне зоне.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести