Косовска полиција утврдила оперативни план безбедности током изборног процеса

ПРИШТИНА: Косовска полиција утврдила је оперативни план за контролу безбедности током одржавања превремених парламентарних избора, 6 октобра.
kosovska policija
Фото: Tanjug/ Video,arhiva

Оперативни план је, како преноси Коха, утврђен на састанку директора полиције и сарадника, а Рашит Калај је том приликом рекао да је стварање безбедносне климе за све грађане, као и одржавање реда, мира и јавне безбедности пре, током и после изборног процеса, главна брига полиције.

Оперативни план предвиђа спровођење полицијских активности у неколико фаза, између осталог, у предизбоном процесу и ангажовању и обезбеђивању безбедности у кључној фази изборног дана као дана "Д", као и периода након избора, који предвиђа транспорт изборног материјала.

„Косовска полиција ће ангажовати довољан број полицајаца различитог профила, који припадају различитим јединицама унутар косовске полиције, а предузете су и додатне мере именовањем полицијских координатора при ЦИК-у и другим релевантним институцијама", наводи се у саопштењу.

На састанку је наводи се, било речи и о покретању и процесуирању било којег кривичног дела против гласачког права и предузимања свих процедуралних / кривичних мера против сваког ко крши законе који регулишу / санкционишу незаконита дела против слободних избора и демократски, у уској координацији и сарадњи са тужилаштвом на основу акционих планова и претходних споразума заснованих на закону.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести