Вучић и Танин о ситуацији на КиМ, изборима и извештају УНМИК

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић разговарао је данас са специјалним изаслаником генералног секретара УН и шефом Мисије УН на Косову и Метохији Захиром Танином о ситуацији на КиМ, поводом припреме извештаја генералног секретара УН о раду УНМИК, који ће бити представљен Савету безбедности у октобру.
av_tanin_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Двојица саговорника су разговарали и о предстојећим изборима на Косову и Метохији, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је изразио очекивање да ће међународни представници помоћи да ти избори протекну мирно и да ће Срби моћи да искористе право да слободно бирају своје представнике, који ће да штите њихове интересе.

Он је захвалио специјалном изасланику Танину за доследно залагање УНМИК за поштовање Резолуције 1244.

Председник Вучић је истакао да су седнице Савета безбедности, посвећене раду УНМИК, важне за Србију због одржавања континуитета разматрања питања КиМ, као и због редовног информисања о политичкој и безбедносној ситуацији, која је далеко од мирне и стабилне, уз честе напетости и инциденте. “ "Присуство УН, односно УНМИК, као и других међународних мисија на КиМ, више је него потребно као гаранција безбедности српског народа", нагласио је председник Вучић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести