Крајем недеље Жежељев мост за друмски саобраћај 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је данас шефа Делегације ЕУ, амбасадора Сема Фабриција, а том приликом је најављено да ће крајем ове недеље Жежељев мост у Новом Саду бити отворен за друмски саобраћај.
zezeljev most
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Том догађају ће присуствовати и комесар за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханес Хан. 

На састанку са Вучићем, амбасадор Фабрици је истакао да је ЕУ уложила више од 30 милиона евра у изградњу моста и приступних саобраћајница, јер овај мост служи бољој повезаности у региону и доприноси даљем снажењу економије и унапређењу пословања у Србији. 

Вучић је изразио захвалност ЕУ за велику помоћ у обнови Жежељевог моста, али и за све донације које помажу јачању српског друштва, а посебно економије, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије. 

Двојица саговорника су разговарали и о напретку процеса приступања Србије Европској унији, као и о стању дијалога Београда и Приштине. 

Председник Вучић је истакао да процес приступања ЕУ представља улагање у мир, стабилност и свеобухватни напредак Србије и целог региона.

"Србија је спремна да са ЕУ ради на спровођењу свих обавеза у преговарачком процесу, посебно оних из поглавља 23 и 24", рекао је Вучић.

Он је изразио наду да ће динамика отварања преговарачких поглавља у наредном периоду адекватно пратити резултате реформи које Србија континуирано спроводи, попут реформе правосуђа и израде медијске стратегије.

Уочи следећег састанка на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, заказаног за 7. септембар у Бриселу, председник Вучић је изразио спремност да, уз посредовање ЕУ, настави рад на проналажењу компромисног решења, који би омогућио трајан мир и стабилност у региону.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести