Краснићи тврди да Србија крши ЦЕФТА споразум и прети акцијама

ПРИШТИНА: Министар трговине и индустрије у привременим институцијама у Приштини Весел Краснићи, тврди да Србија наставља да крши ЦЕФТА и тражи од директора ЦЕФТА Емира Ђикића да изврши притисак на Београд да примењује споразум, јер ће у супротном, запретио је, Приштина предузети одређене акције.
Zastava samoproglašene Republike Kosovo Foto Tanjug / Z. Žestić
Фото: Застава самопроглашене Републике Косово Фото Танјуг / З. Жестић
Краснићи је на конференцији за новинаре рекао да Београд омета слободан транзит производа са Косова кроз централну Србију, као и да је од Ђикића тражио да из Споразума о слободној трговини са Централном Европом (ЦЕФТА) избаци име Унмик-Косово и да остане само Косово, преноси портал Репортери.
 
Такође, он је рекао да свака земља на својим производима мора да има потврдни знак, али да га Србија на своје производе не ставља, као и да Србија отвара робу са КиМ и инсистира да на њој пише Косово и Метохија.
 
"Док Београд то не буде примењивао и док производи из Србије буду долазили са ознаком ААА, којом се означавају производи из Србије, а не ЦЕ, то значи да се крши споразум и да они не дозвољавају Косову да уђе", рекао је Краснићи.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести