Курти поново одбио састанак са Тачијем

ПРИШТИНА: Председник Косова Хашим Тачи одржао је ванредну конференцију за новинаре након што је премијер Косова Аљбин Курти поново одбио да се састане са њим у циљу усклађивања државне политике, напомињући да је неопходно одржавати добре односе са САД.
Aljbin Kurti  Foto: Tanjug/video
Фото: Аљбин Курти Фото: Танјуг/видео

Тачи је Куртију понудио три термина у којима би могли да одрже састанак, у 10, 11 и 12 часова, међутим Курти је одбио да се одазове његовом позиву.

Председник Косова је истакао важност стратешког партнерства са САД и позвао премијера Куртија да доноси одлуке које су у интересу Косова, преноси Косово онлајн.

"Мислим да би приближавање корака било у интересу Косова", оценио је Тачи.

Тачи је поцетком недеље одржао одвојене састанке са лидерима политичких партија, осим са лидером Самоопредељења и премијером Косова Аљбином Куртијем, који се није одазвао Тачијевом позиву.

Он је касније рекао да је спреман за сарадњу, али да ће се са косовским председником састати искључиво у својству премијера, након што одржи састанке са политичким странкама.

У међувремену, опозиција Косова је затражила ванредну седницу на којој ће се расправљати о односима САД и Владе Косова, а лидер ДПК Кадри Весељи је рекао да је влада неодговорна јер угрожава савез са том земљом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести