КУРТИ из Брисела ПРЕТИ СРБИМА: Треба да пате и плате

БРИСЕЛ: Премијер привремених приштинских институција Алљбин Курти оптужио је Српску листу да је покушала да доведе до тога да "имплодира" систем на северу КиМ и поручио да "за ту злонамерност и грешку треба да плате и пате".
albin kurti YT
Фото: Youtube/ Aljazeera

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је, у седишту Европске уније, у Бриселу, оптужио Српску листу да је покушала да доведе до тога да "имплодира" систем на северу КиМ и поручио да "за ту злонамерност и грешку треба да плате и пате".

Након нове рунде преговора делегација Београда и Приштине, која је према речима председника Србије Александра Вучића, завршена неуспешно, Курти је, упитан да прокоментарише то што се Љуљзим Хетеми, који је постављен за градоначелника Лепосавића, неколико месеци налази у згради општинских институција, за такву ситуацију оптужио Српску листу.

То је последица Српске листе која је косовски огранак СНС и која је хтела да својом колективном оставком систем државе Косова у северном делу Косова имплодира, али се то није десило. Мимо покушаја да држава Косово у северном делу земље имплодира је пропао. За ту злонамерност и грешку треба они да плате и пате, рекао је Курти.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести