Лајчак: На састанку у Бриселу главне теме први нацрт ЗСО и питање несталих

БРИСЕЛ: Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је вечерас да ће на састанку 2. маја у Бриселу, на којем би требало да учествују српски председник Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, главне теме бити први нацрт статута Заједница српских општина и питање несталих особа.
miroslav lajcak, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Сумирајући протеклу недељу, Лајчак је рекао да је ово време интензивних припрема и да ће, после Охрида, ово бити први састанак Београда и Приштине на високом нивоу.

"Очекујемо да ће обе стране доћи у Брисел добро припремљене и да су поптуно посвећене фази имплементације", навео је Лајчак на Фејсбуку.

Он је додао да се раније ове недеље у Бриселу састао са командантом Кфора Анђелом Ристућом како би обавестили један другог о областима одговорности.

"Ценим нашу блиску сарадњу и његов вредан увид у безбедносну ситуацију на Косову, конкретно на северу. Такође сам се састао са председником Сектора за спољне односе Европског економског и социјалног одбора (ЕЕСЦ) Димитрисом Димитријадисом. Захвалан сам за његово интересовање и подршку дијалогу, и ценим практичне напоре ЕЕСЦ у охрабривању дијалога и сарадњи у остварењу напретка наших заједничких циљева на Западном Балкану", истакао је Лајчак.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести