Лавров: Русија спремна за даљу присну сарадњу по питању КиМ

БЕОГРАД: Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упутио је новогодишњу честитку првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу, у којој му је поручио да је Москва спремна за даљу присну сарадњу "по косовском питању". 
lavrov1, tanjug ap
Фото: Sergej Lavrov, foto: Tanjug/AP (AP Photo/Sergei Poliakov)

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Дачићу је честитку за Нову Годину и Божић током данашњег сусрета уручио руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.

Лавров је у честитки, датираној на 21. децембар, "са дубоким задовољством" констатовао да је одлазећу годину карактерисало активно јачање стратешког партнерства између две земље. 

"Одржани су бројни контакти на највишем и осталим, нивоима. Убеђен сам да ће континуирана реализација зацртаних заједничких пројеката и планова даљег продубљивања руско-српске сарадње створити добру базу за наредне године", навео је Лавров. 

Шеф руске дипломатије истакао је и да се сећа срдацног пријема, који му је указан током посете Београду 21. и 22. фебруара 2018, поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа између Русије и Србије. 

"Рачунам на нове сусрете у долазећој години ради наставка садржајне размене мишљења и координисања корака на међународној арени. Спремни смо за даљу присну сарадњу по косовском питању", поручио је Лавров. 

У саопштењу МСП-а наводи се да су Дачић и Чепурин, поред размене новогишњих честитки, током данашњег сусрета сумирали резултате одличне сарадње Републике Србије и Руске Федерације током 2018. године.

Током разговора било је речи и о припремним активностима поводом предстојеће посете руског председника Владимира Путина Београду.

Дачић је, како се наводи, рекао да та посета представља веома важан догађај за нашу земљу и народ и истакао да јој се придаје изузетан значај.

 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести