Лутовац покренуо поступак искључења Балше, Кене, Лечића...

ШАБАЦ: Председник Демократске странке Зоран Лутовац покренуо је данас поступак искључења из странке Балше Божовића, Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Бранислава Лечића и Горана Јаића.
zoran lutovac
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Лутовац је као образложење за њихово искључење навео да су они иницијатори и организатори "пропалог покушаја преотимања странке" уз помоћ функционера Српске напредне странке и физичке опструкције на седници Главног одбора 21. јуна, саопштила је ДС.

"Извршни одбор ће их у статутарно прописаним роковима искључити из странке. Ни они, ни Александар Вучић не могу да зауставе реформу Демократске странке која је спремна да стане против Вучића и врати се на чело поштене, грађанске, европски оријентисане Србије", наводи се у саопштењу ДС-а, након данашњих седница Главног одбора те странке одржаних у Шапцу.

Како је наведено у саопштењу, прво је одржан наставак седнице од прошле недеље, 21. јуна, која је прекинута након вербалних сукоба две струје ДС-а, а потом је одржана нова седница.

На седницама је, како се наводи у саопштењу, једногласно усвојен предлог за разрешење секретара Демократске странке Горана Јаића, а за новог секретара изабран је дипломирани правник Душан Динчић.

Потпредседница Драгана Ракић изабрана је за заменицу председника.

Такође, на седницама се расправљало и о жалбама чланова Статутарне комисије, чије је чланство у Демократској странци суспендовано на годину дана, и Главни одбор је потврдио ту одлуку.

Смењено је и неколико чланова Извршног одбора, са изузетком Богдана Татића који ће наставити да обавља своју функцију.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести