Маја Гојковић позвала све посланичке групе на консултације 

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић поновила је јутрос позив на консултације свим посланичким групама у уторак, у 10 сати.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Гојковић је истакла да је позвала све како би се започео дијалог и да „разговарамо о процедурама, о амандманима, о допунама дневног реда, као и о томе како боље да заступамо грађане у Србији“.

Упитана због чега нема дијалога власти и опозиције у парламенту, Гојковић за РТС каже да има дијалога између посланичких група које подржавају рад Владе и већег дела опозиције која учествују у раду парламента.

Како је нагласила, 35 посланика неће повремено да учествује у делу рада Скупштине, што није знак да нема дијалога између посланика који подржавају рад Владе и посланичких група које кажу за себе да су опозиција.

Што се тиче јуче изнетог захтева опозиције да се формира заједничка комисија за фер и поштене изборе, Гојковић истиче да су на митингу с „неочекивано малом броју присутних“ изнети бесмислени захтеви, али да ће она, како је додала, „свакако ових дана сести и разговарати са председником Републике о свему“.

Према речима Гојковићеве, ово је предизборна година и у земљи која је кандидат за чланство у ЕУ, дужни смо да спроводимо начин избора као у другим европским земљама.

Изборни закони не могу да се мењају неколико месеци пред изборе и то знају и они који су изнели те бесмислене захтеве смишљене после шетње, каже Гојковић и додаје да су те законе и донели ти политичари који су јуче тражили измене закона о изборима.

Што се захтева опозиције у вези РТС и РТВ, Гојковић каже да први пут чује да политичке странке власти и опозиције треба да уређују програм телевизије.

Гојковић каже и да су се јуче чуле псовке и увреде, а она је, како истиче, шокирана шта све лидер ПСГ Сергеј Трифуновић може да изрекне на рачун грађана државе и припадника национанлих мањина.

Нама је Србија јединствена, где места има за све, без обзира на националну припадност и верска убеђења, рекла је Гојковић.
Гојковић је рекла и да нема времена да се бави онима који су некада водили државу, додајући и да је већина оних који су говорили на скупу сада у ванпарламентарним странкама.

Како је истакла, место свим посланицима је у парламенту, у дебати, где се решава део проблема наших грађана.

Најавила је да ће се по хитном поступку разматрати лекс специјалис о кредитима у швајцарцима, а затим и о такозваном Тијанином закону.

Гојковић је рекла да ће парламент у наредном периоду разматрати и одржавање седнице посвећене Косову и Метохији и, како сматра, дужност свих посланика је да присуствују и учествују у тим дебатама.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести