Маја Гојковић председница Одбора за заштиту животне средине

БЕОГРАД: За председника скупштинског Одбора за заштиту животне средине је изабрана председница парламента Маја Гојковић.
gojkovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

Гојковићева је казала да ће тај одбор имати кључну улогу у будућности, јер је пред Србијом у преговорима о чланству у ЕУ отварање поглавља које се тиче области заштите животне средине.

Суочени смо с бројним изазовима који се тичу заштите животне средине, рекла је Гојковићева уочи избора за председницу одбора.

Наводећи да се у медијима писало да жели да постане министар културе док је била у Одбору за културу, те да су то биле лажне вести, она је казала да и сада једино жели да покрене Одбор за заштиту животне средине и да скупштина добија редовне извештаје из ресорног министарства.

Она је замолила посланицу ДС Гордану Чомић, која је присуствовала седници одбора, да разговара са страначким колегом Дејаном Николићем, потпредседником одбора, о томе да ли жели активно да учествује у његовом раду или да га замени неки други члан из опозиције.

Најавила да ће одмах после празника бити одржана нова седница одбора.

Посланица СПС Снежана Богосављевић Бошковић рекла је да „од срца“ подржава да Гојковићева буде председник одбора за заштиту животне средине, јер, како је рекла, у досадашњем раду с њом је приметила да одговорно приступа сваком послу који јој се повери.

Мислим да је то најбољи предлог. Нисам знала ко је могући кандидат и позитивно сам изненађена. Верујем да ћемо још интензивније да пратимо стање у животној средини, а велики изазови су пред нама, рекла је она.

Посланик СПС Љубинко Ракоњац такође је подржао да Маја Гојковић буде председница одбора, јер, како каже, верује да ће одбор тако добити на „тежини“.

Посланик СРС Зоран Деспотовић рекао је да нема ништа против предложеног кандидата, али је изразио бојазан да Гојковићева неће моћи да да свој пуни допринос због обавеза које има.

Председник Одбора за заштиту животне средине Ивана Стојиљковић је 24. децембра прошле године поднела оставку, јер је постављена за генералног конзула Србије у Трсту.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести