Мандић: Силеџијска акција ДПС, поднећемо кривичну пријаву

ПОДГОРИЦА: Лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић саопштио је вечерас да је протеривање српских држављана из Никшића "још једна силеџијска акција ДПС и њихових послушника из репресивног апарата" и најавио да ће НСД поднети кривичну пријаву против начелника Центра безбедности Никшић и "његовог налогодавца", председника општине Милутина Симовића.
mandic, tanjug
Фото: TANJUG / MIHAJLO JELISAVCIC / bb

Мандић је на Твитеру објаснио да је НСД ангажовала "пријатеље из Србије" да им помогну око база података, унапређења страначке инфраструктуре и обуке страначких активиста.

Он је поименце навео протеране држављане и извинио им се због доживљене непријатности.

Користим ову прилику да се захвалим једној и другој Јелени, Оливери, Андријани, Вуку, Николи, Владимиру и Бојану и да им се извиним због непријатности коју су им приредили градоначелник Никшића и тамошњи шефови полиције, поручио је Мандић.

Он је грађанима Никшића поручио да "очигледно наш посао није завршен 30. августа" и да ће се будућност Црне Горе решавати на изборима у овом граду 14. марта.

Црногорски медији претходно су пренели да је никшићка полиција протерала осам држављана Србије.

Како тврди подгоричка Антена М, они су били задужени да у наредних двадесетак дана, уочи избора у Никшићу, евидентирају чланове једне просрпске партије за накнаду од 500 евра.

ДФ: Показатељ да су на челу никшићке полиције слуге ДПС-а

Коалиција "За будућност Никшића", коју предводи црногорски Демократски фронт, саопштила је вечерас да је протеривање држављана Србије показатељ да су на челу никшићке полиције и даље слуге Демократске партије социјалиста (ДПС), које су се, како наводи, директно укључиле у предизборну кампању.

Из ове коалиције наводе да данашња акција полиције у Никшићу представља "класични препад и атак на људе из Србије" који, како истичу, потпуно легално бораве у том граду.

Оцењују и да је ова акција показатељ да ће ДПС изгубити изборе у Никшићу.

Како додају за Вијести, полицији само сметају они који долазе из Србије, а не и медијске агенције које, како наводе, ДПС председника Мила Ðукановића ангажује из Хрватске или других земаља.

"За будућност Никшића" напомиње да су протерани држављани Србије и раније професионално били ангажовани у њиховим кампањама као саветници и медијски и маркетиншки стручњаци.

Они истичу да приведени ничим нису повредили било који закон Црне Горе, али да је за "овдашње полтроне ДПС-а у униформама и правосуђу довољно што они долазе из Србије", док се са друге стране некажњено одвијају непочинства ДПС-а.

Па одатле ова паника и параноја и разбојнички потези шефа полиције, који никако да схвате да је прошло време терора. А свакако те усијане главе треба да знају да долази време када ће одговарати за све што су радили грађанима Никшица, нарочито у времену литија, када су без разлога хапшени Владика Јоаникије, свештенство и верници, поручују у коалицији "За будућност Никшића".

Како додају, држављане Србије ухапсиле су параполицијске снаге што и не чуди јер су, како наводе, такве снаге управо годинама биле ослонац и стуб режима Мила Ђукановића.

Како додају, време правне државе неумитно долази и самим тим, овакве акције "поражених режимлија" више се неће догађати.

Али опет понављамо, изгледа да само сметају они који долазе из Србије, док параполицијским снагама пораженог диктатора не сметају медијске агенције које ДПС ангажује из Хрватске или пак Албанске странке из Тетова и Тиране, као и Бошњачка странка из Сарајева, проблем је један и основни а он се зове србофобија која се у Црној Гори промовише од 1945. до данас али ће њени креатори морати да прихвате да су Срби аутохтони народ у Црној Гори и да су наши сународници из Србије и Републике Српске овде добродошли ма којим поводом долазили, закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести