Мартон: Бошко Обрадовић вређа Војводину и њене грађане

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине поручила је данас лидеру Покрета Двери Бошку Обрадовићу да у Аутономној Покрајини Војводини нема никаквог сепаратизма.
Aleksandar Marton Foto:LSV
Фото: Александар Мартон Фото:ЛСВ

''Обрадовићеви изливи мржње према Војводини и њеним грађанима су свакодневни и то свакако има везе са његовим идеолошким позицијима'', изјавио је портпарол ЛСВ-а Александар Мартон и оценио да Обрадовић не само да је против аутономије Војводине, већ жели да, како је навео, "поништи Војводину".

Према Мартоновим речима, "неко ко се диви нацистичком квислингу Димитрију Љотићу свакако не може да разуме Војводину, њене грађане и њену традицију".

У саопштењу се додаје да грађани Војводине не разумеју десничарске идеје Бошка Обрадовића, па и поред редовних покушаја његова партија не успева "ни да се приближи посланичким клупама војвођанског парламента''.

Током јучерашњег наставка Друге седнице Првог редовног заседања Скупштине Републике Србије, Обрадовић је рекао да има "једну врсту оправдане реакције" када чује обраћање самосталног посланика Александра Оленика, који је говорио о "грађанима Србије, грађанима Војводине".

''Он се на исти начин обраћа и грађанима Косова признајући лажну државу Косово и као да жели да на сличан начин покрене неке нове сепаратистичке тенденције на северу Србије. Заиста је невероватно да само у нашој држави можете да имате људе, а, ево, и народне посланике који су спремни да се одричу дела наше територије или да раде за интересе неких страних центара моћи'', рекао је Обрадовић.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести