Мартон: ЛСВ за разговоре у Скупштини

БЕОГРАД:  Функционер Либерално-демократске партије (ЛДП) Ђорђо Жујовић рекао је данас, после састанка представника власти и опозиције на ФПН, да је евидентно да је део опозиције несумњиво донео одлуку о бојкоту избора.
Aleksandar Marton Foto:LSV
Фото: Александар Мартон Фото:ЛСВ

"Тешко је у овим околностима постићи договор који ће бити спроведен у дело", рекао је Жујовић новинарима и додао да ЛДП још није донела одлуку да ли ће бојкотовати наредне изборе. Како каже, постоји велика могуцћност да та странка учествује на изборима. Када је реч о договору између власти и опозиције, сматра да уколико до њега не дође, одговорност сносе партије владајуће коалиције.

Александар Мартон из Лиге социјалдемократа Војводине рекао је да они траже да дијалог буде премештен у скупштину, оцењујући да је добро што је он настављен."ЛСВ захтева да дијалог буде премештен у институције система", рекао је Мартон.

Када су у питању медији, што је и била тема данашњег састанка, Мартон је нагласио да је ЛСВ за поштовање свих професионалих стандарда, јер "само тако можемо имати фер изборне услове за све".Додао је да ЛСВ подржава све предлоге невладиних организација - ЦРТА, ЦеСИД, Транспарентност Србија за побољшање стања у медијима.

Мартон је пренео незадовољство Лиге, јер се, како каже, говори само о проблемима у Београду, а не у целој Србији.Урош Пипер из ДСС рекао је да је та странка имала конструктивне и конкретне предлоге који се тичу инфомативних програма телевизија са националном фреквецнијом."Не видимо да је власт рада да прихвати захтеве опозиције. Милсим да смо на истим позицијама као раније", рекао је Пипер.

Раде Вељановски из Грађанског демократског форума казао је да је на састанку чуо да се не може утицати на приватне медије, међутим, како каже, то не значи да приватни медији не треба да поштују закон.

"Скпетичан сам да ћемо се договорити", рекао је Вељановски.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести