Мићуновић: Разговори ДС и СНС да,идеолошка сарадња не 

НОВИ САД:  Први председник Демократске странке и народни посланик Драгољуб Мићуновић рекао је да је потребна сарадња између ДС и Српске напредне странке на нивоу цивилозованих људи, али да таква сарадња не значи нужно покорност, као и да је формирање коалиционе владе између те две странке у Београду немогуће.
dragoljub micunovic, mc.rs
Фото: mc.rs

Мићуновић је за РТВ1 навео да је његова недавна изјава у вези са сарадњом ДС и СНС погрешно протумачена на друштвеним мрежама, појаснивши да је он казао како мора да постоји сарадња на пољу креирања новог устава, али да то нипошто не подразумева формирање локалне владе у Београду.

"Разговори треба да постоје, они су и неопходни по локалним питањима док, идеолошка сарадња није могућа", поручио је Мићуновић.

Он је нагласио да је формирање коалиционе владе између ДС и СНС у Београду немогуће, јер је, према његовим речима, у Србији на снази "политика једног човека", што је супротно демократским начелима, истакавши да "демократија по дефиницији означава борбу против самовоље једног човека".

Мићуновић сматра и да је опозиција на београдским изборима требало да наступи у једној колони са једним заједничким кандидатом око кога би се сви други окупили и да се за такав наступ он залагао."Јасан и одржив интерес је нешто што је требало да покрене удруживање и било би добро да смо имали једног заједничког кандидата", рекао је Мићуновић.

Када је реч о обнови институционалних капацитета Демократске странке, Мићуновић је казао да је потребно једно велико "демократско језгро и матица око које би се окупили" чланови те странке.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести