Мићуновић: Старе политичке фигуре изгубиле поверење

БЕОГРАД: Незадовољство власћу расте, међутим старе политичке фигуре су изгубиле поверење грађана, док себичлук и неорганизованост појединих људи изазивају апатију бирачког тела, изјавио је посланик Демократске странке Драгољуб Мићуновић.
dragoljub micunovic, mc.rs
Фото: mc.rs

Мићуновић је, у интервјуу за Радио Дојче веле, рекао да су шансе за обрт на предстојећим изборима у Београду мале, јер су се, како је рекао, неке политичке фигуре показале недовољно чврстим и принципијелним, чиме су изгубиле поверење грађана.

"Парадокс је да незадовољство овом влашћу расте,  то је сигурно, али с друге стране се не може ништа урадити са старим фигурама које су се показале недовољно чврстим и принципијелним и које су изгубиле поверење грађана", рекао је Мићуновић.
Коментаришући учесће Саше Јанковића на изборима, Мићуновић јер рекао да су његов ослонац биле јавне личности, а не партије и организоване групе попут синдиката, а активна подршка демократске странке је разлог што је Јанковић добио много гласова на председничким изборима, навео је Мићуновић .

Он је изјавио да није довољно што је Шаша Јанковић ново лице на политичкој сцени, јер није био политичко лице, већ заштитник грађана, политицки неутрална личност, без политичког искуства и сопствене странке. 
 Постоји могућност додао је Мићуновић да штрајкове и друге демонстрације незадовољства избаце неке нове личности које ће моћи да, како је рекао, привуку масе.

Упитан да ли Европској унији одговара политика проширења, Мићуновић је рекао да генерално постоји криза демократије која је под утицајем популизма и парламентарне трговине, при чему се ЕУ, како је рекао, окреће национализму када год наиђе на неку врсту кризе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести